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中国人が勧めるシドニーの美味しい中華料理店5選

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 海外でおいしい日本料理屋を見つけることはそれほど難しいことではありませんが、おいしい中華料理店やエスニック料理店を見つけるのは難しいです。特に中華料理店は数も多く、地方によって味付けや調理法も違うので"アタリ"の店を見つけるのは至難の業です。

 

 そこで僕はシドニーに住む彼女(中国人)にオススメの中華料理店を聞いてみました。

 

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中国人の彼女オススメの中華料理店

 彼女にオススメ中華料理店について書いてもらった記事を翻訳&修正しました。

鍋料理 Spicy Orient 味道江湖

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Photo by Julie 

 

 スパイシーオリエントは鍋料理の店です。38ドルで時間制限ナシの食べ放題(ビュッフェ式)があるのでそちらがオススメ。※単品注文もできますが高いです。

 スープはたくさんの種類から2つまで選ぶことができます。辛さも選ぶことができますが、超辛いのでミディアムくらいにまでにしておきましょう。

 食材も豊富で肉(牛、豚、鳥、羊)、野菜、キノコ、シーフード、麺、なんでもあります。

 本場の中華料理を食べられるオススメのお店です。

 

住所:309 Forest Rd, Hurstville, NSW 2220

name: Spicy Orient 味道江湖

address:309 Forest Rd, Hurstville NSW 2220

オススメ:hot pot buffet! all you can eat! no time limit!

38 per person, soup base and sauce is included!

*soup base has many different options, from spicy to non-spicy, and mushroom soup, seafood soup......

and you can also choose the level of spice, medium is the best, because it is really spicy

and, you can choose half spicy half non-spicy, the pot will be made into  太极

*there are so many kinds of 食材 are available!!!

mushroom (many kinds of!), meat (lamb, beef, pork, chicken), seafood (prawn, crab, shell, oyster?....)

vegetable (nearly everything ), noodle

*there are also snacks!

you can also order separately but that usually costs more.

the taste is very authentic so strongly recommend!

 

北京ダック SHOU CHAI LU 守柴炉

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Photo by Julie

 

 守柴炉は北京ダックの店です。写真の料理は北京ダックと鍋を組み合わせたような料理です。スープは4種類から選ぶことができます。4種類のスープすべてに隠し味として漢方薬が入っているので、特に冬は健康に良いでしょう。

 

 北京ダックの皮がおいしいです。見た目は脂っぽくみえるんですが、そこまででもないのでダイエット中の女性が食べたとしても問題ないはず。

 ラップして食べると更においしく、まるで北京にいるかのような感覚におそわれますそれこそが北京ダックが多くの外国人に愛される理由なのです。

 

※北京ダックの量はホールとハーフが選べます。月曜から木曜はなんと20%オフ!

 

住所:270 Forest Road,Hurstville

web:【官网】烤鸭加盟_北京烤鸭加盟_果木烤鸭加盟_特色烤鸭加盟_守柴炉烤鸭加盟

 

Actually it is Roasted duck hot pot, which is combined with two kinds of food. There are 4 kinds of soup base: sour radish+ duck bone (in ordinary hot pot stores, they use pork/beef/chicken or fish to make the soup base), mushroom flavour, spicy and original flabour. The secret ingreident in every soup base is Chinese herb, good for health, especially in winter.

It is worth to mention more about the sour radish flavour because it is not sour at all, you can not taste soury when u try the soup!

When it comes to roasted duck itself, i strongly recommend this dish! the skin is so delicious, it seems oily but not too much at all. Even ladies who are on a diet have no worries about gainning weight haha.

Especially when u wrap duck meat with spring onion together, you can taste the freshness of cucumber,juicy of duck meat and sweetness of sauce all in one bite! Suddenly you might have a feeling that you are in Beijing at that moment! That is the reason foreigners love peking duck so much!

 

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Photo by Julie

 

 実はこの店には8ドルのランチスペシャルがあります。10種類のメニューから1品選べて、ご飯付きです。他のレストランと比べて価格が圧倒的に安いのが魅力。

 写真はサワービーン&ミンチという料理。おいしいんですが、ちょっとしょっぱいかも。あとご飯が少し固かったです。

 

there is also lunch speial, 8 dollars

u can choose from about 10 different dishes,with a bowl of rice.

it is much cheaper than other restaurants when it comes to lunch special

this one is sour bean with mince. delicious! But a little bit salty as the bean is pickled ones.

And the rice is a little bit hard to eat.

 

 

上海料理 TianTong Kitchen 上海天同小厨(Taste of Shanghai)

  多分シドニーの中ではベスト中華料理店の1つ。シドニーに3,4店舗あります。

 天同小厨は上海料理の店です。メニューがファッション雑誌みたいです。すべての料理の写真が載っているので注文が簡単(オーストラリアのレストランでは大体メニューに写真が載っていません)。

 辛くない料理が多いので日本人が好む味だと思います。

 

 オススメは野菜焼売!

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Photo by Julie

 

 具が素晴らしい! 玉子、ズッキーニ、キュウリ、キノコ、ビーンスターチの麺。ベジタリアンに最適。脂っこい肉料理に疲れたらこの野菜焼売がベストチョイスです。

 

name:tiantong 天同

address:world square / hurstville/ burwood.... there are many branches in sydney

maybe one of the best chinese restaurants in sydney

the menu is designed like a fashion magazine. every dish has its photo so it is much easier to order.

the food served is also same as the photo shows so no need to worry about.

*i think japanese might like this restaurant because it is not that spicy

オススメ:野菜焼売

 

The filling is so wonderful! There are egg, zucchini,cucumber, carrot, vermicelli made from bean starch, mushroom and agaric (a kind of fungus). All vegetables so suitable for vegetarian! All these materials are cut into small pieces so you can identify every single type of ingrdient in your mouth. When you are tired of oily meat dish this one is the best choice. Also the outside is thin, it is not like niku bun that has thick outside but small size of filling inside.

 

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広東料理 OLD TOWN 大排档

  チャイナタウンにある広東料理の店です。大排档という名前は50~60年代の広東の食事スタイルからきています。すべてのシェフが香港の有名レストラン出身です。

 

 4種類の具材から2つまでトッピングできる丼がオススメ。ローストダック、ローストチキン、チャーシュー、クリスピーポークから選べます。

 

 私はこの店のチャーシューが好きです。一般的に中国のチャーシューは何時間もかけてグリルされるので外側が硬くなり、とても食べづらいです。また、硬い外側の肉が邪魔で内側まで味付けされないのでうちがわの肉はおいしくありません。

 この店のチャーシューはまったく違っていて、やわらかく内側までしっかり味がついています。ご飯と一緒にたべるととてもジューシーです。

 

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Photo by Julie

チャーシュー&ローストダック

 

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Photo by Julie

クリスピーポーク

 

 

 この店はデザートもおいしいです。サイズはそんなに大きくないんですが、食後にはちょうど良いです。

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Photo by Julie

杨枝甘露 (mango + coconut + yuzu....)

 ゆずの酸味とマンゴーの甘さで完璧なバランスです。写真のものは冷たいんですが、温かいものもあります。

杨枝甘露はマンゴーソースにタピオカやグレープフルーツが入ったさっぱりしたデザートです。

 

 住所:10 dixon st,sydney NSW 2000

 

name:OLD TOWN 大排档

address:10 dixon st,sydney NSW 2000

 

* it is located in chinatown, which is the best place. The name of the restaurant comes from the eating type of Hong Kong in 1950s to 1960s that  long benches and tables are placed on the street outside the restaurants. All chefs are from famous restaurants in Hong Kong, so the taste here is really authentic!

Inside the restaurants, some of the decroation are real antiques which have long history!

*丼!there are four kinds of topping:

-roasted duck - roasted chicken - chashu - crispy pork 

you can match two of them as you like.

 

 I like the cha shu so much! As you know chashu is grilled for several hours so a lot of chashu i tried before all have a hard outside, which is not easy for me to bite and chew. And the hard cover also shields the inner meat from absorbing all the flavours when cooking, which means that only the outside has taste that inner part is less delicious. I dont like chashu that has a hard cover. This one is totally different! The outside is much softer and tastes as good as inner side! And it is so juicy when u eat together with rice!

* the dessert in this restaurant is also very delicious. Although the size is not that big, it is just enough to balance the main course that you just finished. The yuzu is sour and mango is sweet, perfect balance. This one is cold, so good choice in hot summer. You can also order hot one when it is winter! This restaurant provides u with different options to suit the weather.

 

 

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デザート The Dessert Kitchen 甜品工房

 甜品工房は中国のかき氷绵绵冰が食べられる店です。

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Photo by Julie

 

 大きいので数人で食べないとすぐに溶けてしまいます。注意。

 

 ほかにも創作デザートがたくざんあります。

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Photo by Julie

 上に乗っているのは海藻を使った寒天のようなもので味はココナッツみたいな感じなんですが、ぐにゃぐにゃしていません。ちょっと噛むと口の中ではじけて不思議です。

 その下はかき氷とモチになっていて、ブドウがトッピングされています。見た目がとてもゴージャス。

 

 支店がシドニーとメルボルンにあって、シドニー店はマーケットシティの裏手にあります。

 

The tiny bubble on the top is made of 寒天, which is extracted from a kind of seaweed i remember. It tastes like coconut jelly but less flexible, because it will burst in your mouth when you bit it a little bit harder, which is very intersting experience. The layer below these bubbles is shaved ice, covered with condensed milk, at the bottom are mochis. There are also severa fresh grapes at the side. It looks gorgeous the first time i see it.

The size is suitable for two people i guess, because if you cannot eat fast, the shaved ice will melt into liquid fast.

 

まとめ

 そんな感じでシドニーのオススメ中華料理店をまとめてみました。

 デザートの店は僕も実際に行ったんですが、ボリュームがあっておいしかったです。

 中国人しか知らない良い店が多分まだあるはずなので今後も機会があれば紹介していきたいです。

 

 ではまた。